Welke soorten beveiligingen zijn er voor palletstellingen?

We beginnen onze blog gewijd aan de logistieke sector in het algemeen, en opslagsystemen in het bijzonder, door enkele van de belangrijkste opties te presenteren die er zijn om onze opslagsystemen te beschermen tegen mogelijke effecten die ze kunnen ondervinden tijdens de dagelijkse werking van een magazijn, in het bijzonder de soorten beschermers die er zijn voor industriële stellingen.

Hieronder worden onze soorten beschermers beschreven:

Rechtopstaande beschermer

De staanderbeschermers worden op elk van de externe staanders palletstellingen gemonteerd. Ze beschermen de installatie tegen eventuele schade veroorzaakt door stoten van de heftruck. Er zijn verschillende modellen die aan elk type of formaat staander kunnen worden aangepast en hun ontwerp kan zowel glad als gestreept zijn. Dit soort beschermers omvat de hoekbeschermer, die ook de externe staanders beschermt en aan de vloer wordt bevestigd.

Versterkte rechtopstaande beschermer

Versterkte staanderbeschermers worden gebruikt in industriële stellinginstallaties waarbij de staander moet worden beschermd op een hoogte die hoger is dan die bereikt door de staanderbeschermer. Ze kunnen van plaatstaal of plastic zijn, waarbij beide modellen aan de staander zelf zijn bevestigd.

Frame beschermer zijkant

De framebeschermers aan de zijkant beschermen de palletstelling aan de onderkant. Deze C-vormige beveiligingen worden op de externe frames geplaatst waar de impact het meest voorkomt. Ze zijn normaal gesproken verbonden met de rechtopstaande beschermers voor meer effectiviteit. Er zijn ook houten zijbeschermers die dezelfde functie vervullen.

 

In een ideale situatie in een magazijn zouden de opslagsystemen geen enkele externe impact ondervinden en zou hun enige functie zijn om de lading die erop wordt neergezet te ondersteunen. De ervaring leert ons echter dat de structuur van onze stellingen voor pallets routinematig van buitenaf zal worden beïnvloed tijdens laad- en losprocessen, materiaaloverdracht of manoeuvres in het magazijn. Daarom kan het nooit kwaad om de genoemde soorten beveiligingen aan te schaffen om zo mogelijke schade aan de constructie, die wordt veroorzaakt tijdens de dagelijkse werking van een magazijn, tot een minimum te beperken.

 

Bron: www.ar-racking.com