Palletrekken voor koel- en vriescellen

Palletrekken die zijn aangepast aan de koude- of vriesomstandigheden zijn momenteel een van de meest gevraagde opslagoplossingen, voornamelijk door voedsel- en biochemische bedrijven.

Opslagsystemen voor koelhuizen hebben specifieke kenmerken die hen onderscheiden van die van andere projecten. Afhankelijk van de behoeften van elk project kan het ene type van metalen stellingen of een ander type van stellingen meer geschikt zijn, of zelfs verschillende stellingcombinaties worden gebruikt om een optimaal resultaat voor de klant te bereiken.

De belangrijkste bijzonderheid van koude- en vriesopslag is, naast de temperatuur zelf, de noodzaak van een grotere verdichting van de palletstellingen om een grotere energie-efficiëntie van de koeling te garanderen en zo kosten te besparen op elke kubieke meter koudeopslag. Van vitaal belang is in deze gevallen dus: de kwaliteit van de palletstelling voor de juiste weerstand tegen extreme omgevingscondities en het juiste ontwerp van de opslagoplossing door een deskundig technisch team om een optimale en uniforme koeling van alle magazijnbelading te garanderen.

In het geval van AR Rack ontwikkelt en ontwerpt het als expert in opslagoplossingen voor koel- en vriescellen in zijn technologiecentrum de structuren van deze palletstellingen om deze optimaal aan te passen aan deze omgevingscondities. Bovendien is het verzinkte product van AR Rack meer corrosiebestendig dan andere soorten metalen structuren, waardoor het ideale element is voor koude opslag.

 

EEN ANDER ELEMENT IN DE KOELKETEN

De koelketen omvat het geheel van processen en elementen die het mogelijk maken om een product met bepaalde temperatuurbehoeften te onderhouden vanaf het moment dat het wordt geproduceerd of opgehaald, via het transport en de opslag, tot aan de eindgebruiker op het verkooppunt. De hele keten moet perfect werken zodat het product, dat meestal bederfelijk is, in perfecte staat op de eindbestemming aankomt. De twee elementen die de keten het meest beïnvloeden zijn de omgevingstemperatuur en de blootstellingsduur van het product.

Bron: AR Racking